“Het melkgebit is erg kwetsbaar.”

Mondzorg voor kinderen

Preventie staat voorop!

Het melkgebit speelt een grote rol bij de ontwikkeling van het blijvend gebit. Alleen is het melkgebit extra kwetsbaar, vóóral voor zuren. Dit komt omdat het tandglazuur van het kindergebit nog niet volledig uitgehard is. Bij Care for Dental staat preventie daarom voorop. Wij helpen u als ouder graag om een goede ‘gewoonte’ te ontwikkelen voor uw kind. Dit voorkomt namelijk cariës (gaatjes in het melkgebit) en tanderosie (aangetast en afgebroken tandglazuur door zuren uit dranken en voedsel) bij uw kind. Vanaf ongeveer vier jaar voeren wij een échte controle uit. Voor die tijd is het belangrijk dat uw kind regelmatig mee komt naar uw periodieke controle. Zo heeft uw kleintje genoeg tijd om aan de tandarts te wennen en kunnen wij u adviseren over een goede mondverzorging van uw kind.

Eerste tandje

Het allereerste tandje van uw kind is natuurlijk een mijlpaal! In de regel komen eerst de onderste snijtandjes door, vervolgens de twee middelste bovensnijtanden, gevolgd door de tanden aan weerszijden. Wij krijgen van ouders vaak de vraag wanneer ze het best kunnen beginnen met het tandenpoetsen. Het tandenpoetsen is belangrijk vanaf het doorbreken van de eerste tand. Poets één keer per dag met kleine heen-en-weergaande bewegingen. Poets ook het tandvlees waar nog geen tanden zitten. Zo verwijder je alle schadelijke restjes in de mond.

Welke tandpasta moet ik gebruiken?

Gebruik voor het tandenpoetsen een peutertandpasta. Deze tandpasta is speciaal voor jonge kinderen bedoeld en bevat minder fluoride dan in tandpasta van volwassenen. Gebruik bij elke poetsbeurt een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt.

“Hoi, kom jij ook naar onze speciale tandenpoetsles?”

In jouw mond is er een spannend wedstrijdje tussen alle jouw tandjes. De ene tand wil namelijk nog witter en schoner zijn dan de ander. En als ze nog niet schoon genoeg zijn roepen zij: ‘poets mij, poets mij, want dan ben ik blij.’

“Hoi, kom jij ook naar onze speciale tandenpoetsles?”

In jouw mond is er een spannend wedstrijdje tussen alle jouw tandjes. De ene tand wil namelijk nog witter en schoner zijn dan de ander. En als ze nog niet schoon genoeg zijn roepen zij: ‘poets mij, poets mij, want dan ben ik blij.’

De zorgverzekering vergoedt bijna alle tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar

Bijna alle tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar worden vergoed door de zorgverzekering. Behandelingen zoals de periodieke controle, tandsteen verwijderen en gebitsreiniging vallen namelijk onder de basisverzekering. De basisverzekering dekt alleen orthodontie (beugel) niet. In een vroeg stadium kunnen wij al een indicatie geven of dit het geval is. Wij adviseren dan ook om een aanvullende verzekering te nemen die orthodontie dekt.

Graag meer weten? Of meteen een afspraak maken?

Laat ons u terugbellen of bel ons direct op: 0344 – 63 34 34

    Ik wil graag teruggebeld worden op:

    Smile for Life

    Smile for life, een initiatief van Care for Dental

    Al sinds 2012 bent u bij Tandartspraktijk Care for Dental aan het juiste adres voor professionele mondzorg. “Smile for Life” is ons motto. Door de samenwerking van ons multidisciplinair, tandheelkundig team, bieden wij u een complete aanpak vanuit meerdere specialisten.